Terapi-former

Disse terapiformer er beregnet til at løsne muskler og led og derigennem at skabe bevægelse og kan ikke erstatte evt dyrlæge-besøg.
 
Hvis din hest er under, eller nyligt har været i behandling af dyrlæge, kan der være, f.eks. medicin i kroppen som gør terapien uhensigtsmæssig, spørg evt. dyrlægen eller oplys mig om det når du bestiller tid.
 
Når jeg laver en afbalancering af en hest, vil jeg blande terapiformerne så det passer til den enkelte hest, der kan nemlig være stor forskel på hvad der virker på de forskellige heste.
 
Mit udgangspunkt er at det skal være en god oplevelse for hesten og at den kan være afslappet under terapien og derved også acceptere at noget gør lidt ondt, uden den trækker sig.
 
En hest som er anspændt og "oppe og køre" er i min terminologi ikke modtagelig for terapien og derved vil man kun opnå et begrændset resultat.
 
 
 
Hvor mange gange terapi skal min hest have?
 
Det er rigtig svært at svare på, da der jo også er stor forskel på hvad der er galt, men som udgangspunkt, vil det være en rigtig god ide, at man fra start, regner med 3 gange.
 
Ved lettere bevægelsesproblemer, vil de 3 gange, for det meste, være nok til at hesten bliver stabil, men i sværere tilfælde (hvor problemet er opbygget gennem lang tid, måske flere år) kan det være en langvarig proces.
 
Der er også dem, som vil skulle have opfølgende terapi f.eks. 3-4 gange om året for at holde dem glade og ridelige, det kan være, de selv har en uoprettelig skade, de kompenserer for, eller deres rytter har en sådan skade, som hesten så også skal kompensere for. Dette vil uværgeligt give spændinger i kroppen, men ved jævnligt at afspænde dem, vil man stadig kunne have en glad og ridelig hest.
Li-loni Terapi v/Lotte Nilausen | Bøttemosevej 9, 4690 Haslev - Danmark | Tlf.: 24967507 | li-loni@hotmail.com