Terapi-former / Kranio-sakral terapi (Heste)

Kranio-sakral terapi (Heste)

Kranio-sakral systemet består af:
  • Kraniet, inkl. alle kranieknogler
  • Hele columna (alle hals-, ryg-, lændehvivler og sacrum(korsbenet))
  • Membranerne omkring hjerne og rygmarv
  • Cerebrospinalvæsken (rygmarvsvæsken)
  • CNS ( centralnervesystemet)
Et velfungerende KSS (Kranio-Sakral System) vil bevæge sig med et rytmisk interval, som kaldes KS-pulsen.
 
Ansvarlig for denne puls er dannelsen af spinalvæsken som sker i kraniet. Når væskemængden giver et vist tryk i kraniet, vil produktionen stoppe, kraniet vil udvide sig (kun ca 1 mm) og derved åbne en "ventil" som gør at væsken udsiver til rygmarven, hvorefter kraniet trækker sig sammen igen og produktionen genoptages og proceduren gentages.
 
Cerebrospinalvæsken formål er at beskytte CNS mod skader og væsken vil langsomt udsive fra rygmarven til blodet, så det "friske" væske kan få plads.
 
Hvis vi forestiller os at der et eller andet sted i systemet er en blokering f.eks en "låst" Kranieknogle eller ryghvirvel, så vil "pulsen" blive forstyrret eller i grelle tilfælde helt ophøre, hvorved centralnervesystemet ikke bliver optimalt beskyttet og derved måske ikke fungerer som det skal.
 
Kranio-sakral terapi går ud på, ved et meget blidt tryk/mobilisering at fjerne disse evt. blokeringer igen.
 
Man har fundet ud af at, teknikken fungerer rigtig godt overalt på kroppen, til mange forskellige spændinger og er en særdeles blid metode, som også de lidt mere "varme" heste, kan slappe af i og give en god respons på.
 
Teknikken kan for udenforstående se meget ud som: "hun gør jo ingen ting" da man i sit greb/påvirkning skal vente med tålmodighed, på at kroppen bliver klar til at afspænde, dette kan faktisk i nogle tilfælde tage ret lang tid, men som terapeut kan man mærke hvordan det arbejder under fingerne, selvom det ser ud som intet sker.
 
Teknikken kan give markante forbedringer.
 
 
 
 
 
 
Li-loni Terapi v/Lotte Nilausen | Bøttemosevej 9, 4690 Haslev - Danmark | Tlf.: 24967507 | li-loni@hotmail.com